Hore

Onigirazu

Ingrediencie:

  • 1 šálka SOS hnedá ryža s obilninami a quinoou
  • 4 šálky vody
  • 30 ml ryžového octu
  • 48 g cukru
  • 5 g soli
  • 4 morské riasy Nori
  • 3 x 80 g Calvo tuniaka v olivovom oleji s nízkym obsahom soli
  • 1 avokádo nakrájané na plátky
  • 100 g roztierateľného syra
  • 30 ml sójovej omáčky
  • 30 ml ryžového octu
Počet osôb4 osobyNáročnosťstrednáČas prípravy40 min

PostupPostup

Onigirazu
 

SOS hnedá ryža s obilninami a quinoou: Ryžu dobre prepláchnite, aby sa vyplavil škrob. Varte na silnom ohni 15-17 minút, kým sa neodparí voda. Odstavte, prikryte a nechajte odstáť 10 minút. Ryžový ocot, cukor a soľ trochu zohrejte a miešajte, kým sa všetko nerozpustí. Ryžu umiestnite do veľkej misy a prelejte ryžovým octom s cukrom a soľou. Premiešajte drevenou varechou, aby ryža vychladla. Prekryte fóliou a odložte.

Smotanový syr so sójovou omáčkou: Zmiešajte syr, sójovú omáčku, ryžový ocot a odložte.

Ako Onigirazu pripraviť:

  1. Riasu Nori položte na fóliu.
  2. Na stred riasy rozložte do štvorca približne 60 g ryže.
  3. Potrite trochou zmesi roztierateľného syra.
  4. Pridajte avokádo, tuniak a mrkvu.
  5. Prekryte ďalšou vrstvou ryže.
  6. Rohy riasy spojte v strede.
  7. Zatvorte pomocou fólie.
  8. Nechajte odležať niekoľko minút.
  9. Odstráňte fóliu a prekrojte na polovicu.

Vyskúšajte ďalšie kombinácie Onigirazu:

– Tuniak/uhorka/avokádo/japonská majonéza

– Tuniak s chilli/ uhorka/mango/japonská majonéza

– Tuniak/mrkva/avokádo/smotanový syr so sójovou omáčkou a ryžovým octom

– Tuniak/omeleta/avokádo/Tonkatsu omáčka

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo