Onigirazu
Ingrediencie:
- 1 šálka SOS hnedá ryža s obilninami a quinoou
- 4 šálky vody
- 30 ml ryžového octu
- 48 g cukru
- 5 g soli
- 4 morské riasy Nori
- 3 x 80 g Calvo tuniaka v olivovom oleji s nízkym obsahom soli
- 1 avokádo nakrájané na plátky
- 100 g roztierateľného syra
- 30 ml sójovej omáčky
- 30 ml ryžového octu
Postup
SOS hnedá ryža s obilninami a quinoou: Ryžu dobre prepláchnite, aby sa vyplavil škrob. Varte na silnom ohni 15-17 minút, kým sa neodparí voda. Odstavte, prikryte a nechajte odstáť 10 minút. Ryžový ocot, cukor a soľ trochu zohrejte a miešajte, kým sa všetko nerozpustí. Ryžu umiestnite do veľkej misy a prelejte ryžovým octom s cukrom a soľou. Premiešajte drevenou varechou, aby ryža vychladla. Prekryte fóliou a odložte.
Smotanový syr so sójovou omáčkou: Zmiešajte syr, sójovú omáčku, ryžový ocot a odložte.
Ako Onigirazu pripraviť:
- Riasu Nori položte na fóliu.
- Na stred riasy rozložte do štvorca približne 60 g ryže.
- Potrite trochou zmesi roztierateľného syra.
- Pridajte avokádo, tuniak a mrkvu.
- Prekryte ďalšou vrstvou ryže.
- Rohy riasy spojte v strede.
- Zatvorte pomocou fólie.
- Nechajte odležať niekoľko minút.
- Odstráňte fóliu a prekrojte na polovicu.
Vyskúšajte ďalšie kombinácie Onigirazu:
– Tuniak/uhorka/avokádo/japonská majonéza
– Tuniak s chilli/ uhorka/mango/japonská majonéza
– Tuniak/mrkva/avokádo/smotanový syr so sójovou omáčkou a ryžovým octom
– Tuniak/omeleta/avokádo/Tonkatsu omáčka