Hore

Naan s baba ganoush a sardinkami

Ingrediencie:

  • 1 balenie Calvo sardiniek v olivovom oleji
  • 12 cherry paradajok
  • 1 granátové jablko
  • 2 veľké chleby naan
  • Sezamové semienka
  • Extra panenský olivový olej
  • Soľ
  • Oregano
  • Baba-ganoush
  • 2 baklažány
  • 1 PL tahini
  • Šťava z polovice citróna
  • 1 strúčik cesnaku
  • ½ PL rímskej rasce
  • 4 PL extra panenského olivového oleja
  • 150 g gréckeho jogurtu
Počet osôb4 NáročnosťjednoduchéČas prípravy1,5 hodiny

PostupPostup

Naan s baba ganoush a sardinkami
 
  1. Paradajky pridajte na plech s trochou oleja, oreganom a soľou. Vložte do rúry vyhriatej na 200°C a nechajte piecť 15 minút.
  2. Baklažány potrite olivovým olejom a vložte do rúry vyhriatej na 200 °C na približne 40 – 50 minút.
  3. Po dopečení ich ošúpte a a vnútro baklažánom nakrájajte nožom. Vložte do misky a zmiešajte s tahini, citrónovou šťavou a nadrobno nakájaným strúčikom cesnaku. Pridajte rascu, 150 g jogurtu a extra panenský olivový olej. Dochuťte soľou a čiernym korením. Dôkladne premiešajte.
  4. Granátové jablko očistite.
  5. Naan rozhrejte na suchej panvici, potom položte na tanier a potrite baba ganoush, pridajte sardinky, pečené paradajky a posypte granátovým jablkom a sezamovými semienkami.
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo