Naan s baba ganoush a sardinkami
Ingrediencie:
- 1 balenie Calvo sardiniek v olivovom oleji
- 12 cherry paradajok
- 1 granátové jablko
- 2 veľké chleby naan
- Sezamové semienka
- Extra panenský olivový olej
- Soľ
- Oregano
- Baba-ganoush
- 2 baklažány
- 1 PL tahini
- Šťava z polovice citróna
- 1 strúčik cesnaku
- ½ PL rímskej rasce
- 4 PL extra panenského olivového oleja
- 150 g gréckeho jogurtu
4 jednoduché1,5 hodiny
Postup
- Paradajky pridajte na plech s trochou oleja, oreganom a soľou. Vložte do rúry vyhriatej na 200°C a nechajte piecť 15 minút.
- Baklažány potrite olivovým olejom a vložte do rúry vyhriatej na 200 °C na približne 40 – 50 minút.
- Po dopečení ich ošúpte a a vnútro baklažánom nakrájajte nožom. Vložte do misky a zmiešajte s tahini, citrónovou šťavou a nadrobno nakájaným strúčikom cesnaku. Pridajte rascu, 150 g jogurtu a extra panenský olivový olej. Dochuťte soľou a čiernym korením. Dôkladne premiešajte.
- Granátové jablko očistite.
- Naan rozhrejte na suchej panvici, potom položte na tanier a potrite baba ganoush, pridajte sardinky, pečené paradajky a posypte granátovým jablkom a sezamovými semienkami.