Hore

Maslové koláčiky

Ingrediencie:

  • 350 g masla
  • 375 g pšeničnej hladkej múky
  • 150 g cheddaru
  • 7-10 g soli
  • Mleté čierne korenie
  • Bylinky (tymian, rozmarín...)
  • 100-120 g cmaru
  • 1 žĺtok + kvapka cmaru
  • 1 konzerva tuniaka Calvo ZERO
  • 1 ČL kypriaceho prášku na pečenie
Počet osôb4Náročnosťstredne náročnýČas prípravy1 hodina
varíNelka

PostupPostup

Maslové koláčiky
 

Tento recept pre vás pripravila Nelka, @nelkafood.

Vychutnajte si maslové koláčiky na raňajky. Jednoducho ich rozkrojte a natrite napríklad tuniakovou nátierkou. K tomu poriadna porcia zeleniny!

Maslo rozmixujeme kuchynským robotom kým nezíska bielu farbu. Bude to trvať približne 5-8 minút. Syr nastrúhame na jemno na strúhadle a spolu s múkou a práškom do pečiva pridáme k maslu. Osolíme, okoreníme, pridáme tunika a spolu s cmarom pripravíme cesto. Cesto len jemne premiešame tak, aby sa všetky suroviny prepojili. Cesto nemusí byť prepracované. Zakryjeme a vložíme do chladničky, aby cesto zatuhlo približne na 30 minút až hodinu. Následne rúru rozohrejeme na 200 stupňov na horný a spodný ohrev. Cesto vyberieme na jemne pomúčenú dosku a pomocou prstov alebo valčeka cesto vyvaľkáme (roztlačíme) na hrúbku asi 5 cm. Pomocou vykrajovačky cesto vykrojíme a jednotlivé koláčiky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Žĺtok vyšľaháme s kvakou cmaru a koláčiky iba na povrchu potrieme. Dávame pozor, aby vajce nestieklo na kraje, pretože potom sa koláčiky nenafúknu.  Vložíme do stredu rozohriatej rúry a pečieme približne 25 až 30 minút. Najlepšie chutia ešte teplé s lahodnou nátierkou alebo ako doplnok krémovej polievky. Dobrú chuť

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo