Hore

Malorský tumbet

Ingrediencie:

  • 2 konzervy Calvo sardiniek v olivovom oleji
  • 3 stredné zemiaky
  • 1 veľký baklažán
  • 2 zelené papriky
  • múka
  • olivový olej
  • 1 kg dozretých paradajok
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica cukru
  • 1 lyžička soli
Počet osôb4 osobyNáročnosťľahkéČas prípravy30 min

PostupPostup

Malorský tumbet
 

Baklažán umyte, odrežte konce a nakrájajte na kolieska hrubé 1 cm. Posoľte a nechajte odstáť asi 30 minút, aby ste odstránili horkosť baklažánu.

Paradajky umyte. Na troške olivového oleja osmažte dozlatista celé strúčiky cesnaku. Pridajte dužinu z paradajok, soľ a cukor. Varte veľmi pomaly asi hodinu. Vyberte cesnak a ak je potrebné dosoľte.

Zemiaky olúpte, umyte a nakrájate na kolieska hrubé 1 cm. Vysmažte v dostatočnom množstve olivového oleja. Po smažení vyberte a uložte na absorbujúci papier.

V tom istom oleji vysmažte papriky nakrájané na plátky. Po smažení, vyberte a uložte na absorbujúci papier.

Baklažán opláchnite, posypte múkou a vysmažte. Vyberte a uložte na absorbujúci papier.

Montáž: Rúru vyhrejte na 180 °C. Do misy vhodnej na pečenie v rúre uložte najprv vrstvu zo zemiakov, potom vrstvu baklažánu a nakoniec papriky. Pridajte paradajkovú omáčku a dajte piecť na 30 minút. Podávajte so sardinkami alebo tuniakom. Môžete podávať teplé alebo izbovej teploty.

 

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo