Malorský tumbet
Ingrediencie:
- 2 konzervy Calvo sardiniek v olivovom oleji
- 3 stredné zemiaky
- 1 veľký baklažán
- 2 zelené papriky
- múka
- olivový olej
- 1 kg dozretých paradajok
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica cukru
- 1 lyžička soli
Postup
Baklažán umyte, odrežte konce a nakrájajte na kolieska hrubé 1 cm. Posoľte a nechajte odstáť asi 30 minút, aby ste odstránili horkosť baklažánu.
Paradajky umyte. Na troške olivového oleja osmažte dozlatista celé strúčiky cesnaku. Pridajte dužinu z paradajok, soľ a cukor. Varte veľmi pomaly asi hodinu. Vyberte cesnak a ak je potrebné dosoľte.
Zemiaky olúpte, umyte a nakrájate na kolieska hrubé 1 cm. Vysmažte v dostatočnom množstve olivového oleja. Po smažení vyberte a uložte na absorbujúci papier.
V tom istom oleji vysmažte papriky nakrájané na plátky. Po smažení, vyberte a uložte na absorbujúci papier.
Baklažán opláchnite, posypte múkou a vysmažte. Vyberte a uložte na absorbujúci papier.
Montáž: Rúru vyhrejte na 180 °C. Do misy vhodnej na pečenie v rúre uložte najprv vrstvu zo zemiakov, potom vrstvu baklažánu a nakoniec papriky. Pridajte paradajkovú omáčku a dajte piecť na 30 minút. Podávajte so sardinkami alebo tuniakom. Môžete podávať teplé alebo izbovej teploty.