Makaróny so sardinkami a baklažánom
Ingrediencie:
- 2 konzervy Calvo sardiniek v olivovom oleji
- 400 g makarón
- lístky čerstvej bazalky
- 1 cibuľa nakrájaná na malé kocky
- 1 červená paprika nakrájaná na malé kocky
- baklažán nakrájaný na malé kocky
- 400 g paradajok alebo 400 g olúpaných paradajok v konzerve
- 1 lyžička cukru
- olivový olej
- soľ
4 osobyľahké25 min
Postup
Na panvici na olivovom oleji osmažte cibuľu s troškou soli. Pridajte papriku a baklažán a zvýšte plameň. Pridajte nakrájané paradajky a smažte na silnom plameni. Keď paradajky stratia všetku vodu, odstavte. Makaróny uvarte podľa návodu na obale, sceďte a polejte olivovým olejom, aby sa nezlepili. Makaróny uložte na servírovací tanier, pridajte paradajkovú omáčku, scedené sardinky a ozdobte čerstvými lístkami bazalky.