Hore

Makaróny so sardinkami a baklažánom

Ingrediencie:

  • 2 konzervy Calvo sardiniek v olivovom oleji
  • 400 g makarón
  • lístky čerstvej bazalky
  • 1 cibuľa nakrájaná na malé kocky
  • 1 červená paprika nakrájaná na malé kocky
  • baklažán nakrájaný na malé kocky
  • 400 g paradajok alebo 400 g olúpaných paradajok v konzerve
  • 1 lyžička cukru
  • olivový olej
  • soľ
Počet osôb4 osobyNáročnosťľahkéČas prípravy25 min

PostupPostup

Makaróny so sardinkami a baklažánom
 

Na panvici na olivovom oleji osmažte cibuľu s troškou soli. Pridajte papriku a baklažán a zvýšte plameň. Pridajte nakrájané paradajky a smažte na silnom plameni. Keď paradajky stratia všetku vodu, odstavte. Makaróny uvarte podľa návodu na obale, sceďte a polejte olivovým olejom, aby sa nezlepili. Makaróny uložte na servírovací tanier, pridajte paradajkovú omáčku, scedené sardinky a ozdobte čerstvými lístkami bazalky.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo