Lososové placky s feniklovým šalátom
Ingrediencie:
- Na placky:
- 3 konzervy Calvo lososa vo vlastnej šťave
- 60 g pánko strúhanky
- 60 g strúhaného parmezánu
- 1 menšia červená cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- Kôpor, mletá červená paprika
- Soľ, mleté čierne korenie
- 3 polievkové lyžice majonézy
- Citrónová šťava a kôra z bio citróna
- 2 vajíčka
- 1 polievková lyžica škrobu
- 1 polievková lyžica múky
- Olivový olej vhodný na smaženie
- Na šalát:
- 1 fenikel
- 1 jablko
- 1 krajec kváskového chleba
- Hrsť pekanových orechov
- Šalvia
- Olivový olej vhodný na varenie
- Hrsť hrozienok
- 50 g strúhaného parmezánu
- Na dresing:
- 1 kávová lyžička dijonskej horčice
- 1 polievková lyžica octu
- 2 kávové lyžičky medu
- 100 ml extra panenského olivového oleja
- Soľ, mleté čierne korenie, čili
Postup
Tento recept pre vás pripravila Nelka, @nelkafood.
Do misky dáme obsah troch konzerv lososa aj so šťavou, ktorú obsahujú. Pridáme všetky ostatné suroviny a poriadne premiešame. Necháme chvíľku odstáť a zatiaľ pripravíme šalát.
Chlieb natrháme na drobné kúsky, orechy posekáme a spolu so šalviou dáme na plech. Pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a pečieme vo vyhriatej rúre do chrumkava. (Pozor nesmie nám to zhorieť). Fenikel spolu s jablkom očistíme a pomocou jemného plátkovača nastrúhame na veľmi jemne plátky. Suroviny na zálievku poriadne premiešame. Do misky s feniklom a jablkom pridáme hrozienka, opečený chlieb s orechmi a šalviou. Podlejeme zálievkou, posypeme parmezánom a poriadne premiešame.
Na panvici s kvapkou oleja opečieme lososové placky a podávame ešte horúce spolu so šalátom.