Hore

Lososové placky s feniklovým šalátom

Ingrediencie:

  • Na placky:
  • 3 konzervy Calvo lososa vo vlastnej šťave
  • 60 g pánko strúhanky
  • 60 g strúhaného parmezánu
  • 1 menšia červená cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • Kôpor, mletá červená paprika
  • Soľ, mleté čierne korenie
  • 3 polievkové lyžice majonézy
  • Citrónová šťava a kôra z bio citróna
  • 2 vajíčka
  • 1 polievková lyžica škrobu
  • 1 polievková lyžica múky
  • Olivový olej vhodný na smaženie
  • Na šalát:
  • 1 fenikel
  • 1 jablko
  • 1 krajec kváskového chleba
  • Hrsť pekanových orechov
  • Šalvia
  • Olivový olej vhodný na varenie
  • Hrsť hrozienok
  • 50 g strúhaného parmezánu
  • Na dresing:
  • 1 kávová lyžička dijonskej horčice
  • 1 polievková lyžica octu
  • 2 kávové lyžičky medu
  • 100 ml extra panenského olivového oleja
  • Soľ, mleté čierne korenie, čili
Počet osôb4Náročnosťstredne náročnéČas prípravy40 minút
varíNelka

PostupPostup

Lososové placky s feniklovým šalátom
 

Tento recept pre vás pripravila Nelka, @nelkafood.

Do misky dáme obsah troch konzerv lososa aj so šťavou, ktorú obsahujú. Pridáme všetky ostatné suroviny a poriadne premiešame. Necháme chvíľku odstáť a zatiaľ pripravíme šalát. 

Chlieb natrháme na drobné kúsky, orechy posekáme a spolu so šalviou dáme na plech. Pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a pečieme vo vyhriatej rúre do chrumkava. (Pozor nesmie nám to zhorieť). Fenikel spolu s jablkom očistíme a pomocou jemného plátkovača nastrúhame na veľmi jemne plátky. Suroviny na zálievku poriadne premiešame. Do misky s feniklom a jablkom pridáme hrozienka, opečený chlieb s orechmi a šalviou. Podlejeme zálievkou, posypeme parmezánom a poriadne premiešame. 

Na panvici s kvapkou oleja opečieme lososové placky a podávame ešte horúce spolu so šalátom.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo