Lososové empanadas s hruškami a syrom s modrou plesňou
Ingrediencie:
- 1 konzerva Calvo lososa vo vlastnej šťave
- Cesto na empanadas alebo lístkové cesto
- 3-4 hrušky
- 150 g syra s modrou plesňou
- 1 vajce
- 30 g masla
- rozmarín
- 1 lyžička medu
- sezamové semienka
6jednoduché45 minút
Postup
Hrušky ošúpte a nakrájajte na kocky, poduste na troche masla. Pridajte lyžicu medu a trochu rozmarínu, varte, kým sa väčšina vody neodparí, vložte do misy a nechajte vychladnúť.
Okraje cesta, z ktorého ste vykrojili 6 kruhov, natrite rozšľahaným vajíčkom a na každý kúsok položte pár lyžičiek hrušiek, syr a lososa, zatvorte pomocou vidličky, okraje roztlačte, natrite vajíčkom a posypte sezamovými semienkami. Vložte do rúry predhriatej na 180 °C na 15-20 minút alebo pečte do zlatista.