Lievance s lososom
Ingrediencie:
- 2 konzervy Calvo lososa vo vlastnej šťave
- 30 ml extra panenského olivového oleja
- 1 vajce
- 25 g kryštálového cukru
- baby špenát
- 1 ČL škorice
- 12 g kypriaceho prášku
- 120 g pšeničnej múky
- 2 vajcia uvarené na tvrdo
- 200 ml mlieka
- krémový syr
- 1 ČL soľ
- sezamové semienka
2jednoduché30 minút
Postup
Tieto slané lievance s lososom sú jemné, ľahké a zdravé raňajky. Existuje lepší spôsob, ako začať deň?
Na lievancové cesto zmiešajte pšeničnú múku, mlieko, vajce, kryštálový cukor, kypriaci prášok a škoricu. Vymiešajte, kým nám nevznikne cesto bez hrudiek, a nechajte 15 min odpočívať.
Na nepriľnavú panvicu pridajte trochu extra panenského olivového oleja a naberačku cesta. Počkajte, kým sa na povrchu nevytvoria bublinky, potom otočte, nechajte ešte pár minút opekať z druhej strany a položte na tanier. Pokračujte až kým neminiete cesto.
Lievance potrite smotanovým syrom, navrch pridajte špenát, nakrájané uvarené vajce, sezamové semienka a scedeného lososa.