Kuskus so zeleninou a tuniakom
Ingrediencie:
- 1 červená cibuľa
- 100 g tekvice nakrájanej na kocky
- ½ červenej papriky nakrájanej na kocky
- ½ žltej papriky nakrájanej na kocky
- Calvo tuniak Yellowfin v extra panenskom olivovom oleji
- 50 g pražených mandlí
- 50 g hrozienok
- čierne korenie a soľ
- 200 g kuskusu
- 200 ml vriacej vody
- 2 lyžice extra panenského olivového oleja
- soľ
4 osobyľahké15 min
Postup
Hrozienka namočte do vlažnej vody.
Na troške olivového oleja z tuniaka osmažte cibuľu. Postupne pridávajte zeleninu podľa jej tvrdosti. Dochuťte a nechajte variť. Zelenina by mala ostať trošku chrumkavá, surovejšia. Pridajte mandle a dobre zamiešajte.
Zatiaľ čo sa zelenina varí, pripravte kuskus. Kuskus zalejte vriacou vodou alebo zeleninovým vývarom, pridajte 2 lyžice extra panenského olivového oleja, soľ a dobre premiešajte. Zakryte a nechajte odstáť asi 2 – 3 minúty.
Na servírovací tanier uložte kuskus, pridajte zeleninu a tuniaka. Ozdobte mätou a podávajte.