Kučeravý kel plnený ryžou, ricottou a tuniakom
Ingrediencie:
- 130 g Calvo tuniaka vo vlastnej šťave
- 10 listov kučeravého kelu
- 100 g ricotty
- 50 g ryže basmati (napríklad značky SOS)
- 1 PL extra panenského olivového oleja
- Soľ podľa chuti
Postup
Hľadáte nový a zdravý spôsob, ako obohatiť svoj jedálniček? Tento recept na kučeravý kel plnený ryžou, ricottou a tuniakom je ideálny pre všetkých, ktorí chcú vyskúšať niečo nové a chutné.
Plnené listy kučeravého kelu sú nielen plné výživných látok, ale aj skvele vyzerajú na tanieri. Kombinácia jemnej ricotty, šťavnatého tuniaka a dokonale uvarenej ryže vytvára lahodné jedlo, ktoré poteší vaše chuťové poháriky.
Tento recept je skvelý na ľahký obed alebo večeru a jeho príprava je jednoduchá a rýchla. Vyskúšajte ho a užite si zdravé a chutné jedlo plné bielkovín a vitamínov!
Umyte a jemne osušte listy kelu. Teraz odstráňte najtvrdšiu časť zo stredu a blanšírujte v jemne osolenej vode 3 minúty, sceďte ich a nechajte uschnúť na papieri.
Ryžu uvarte podľa návodu na obale.
Teraz zmiešajte ricottu, scedeného tuniaka a uvarenú ryžu. Na každý list kelu pridajte lyžicu plnky a zrolujte . Všetky rolky poukladajte do olejom vymastenej zapekacej misy a pečte pri teplote 180 stupňov 15/20 minút.