Hore

Kučeravý kel plnený ryžou, ricottou a tuniakom

Ingrediencie:

  • 130 g Calvo tuniaka vo vlastnej šťave
  • 10 listov kučeravého kelu
  • 100 g ricotty
  • 50 g ryže basmati (napríklad značky SOS)
  • 1 PL extra panenského olivového oleja
  • Soľ podľa chuti
Počet osôb2Náročnosťstredne náročnéČas prípravy50 minút

PostupPostup

Kučeravý kel plnený ryžou, ricottou a tuniakom
 

Hľadáte nový a zdravý spôsob, ako obohatiť svoj jedálniček? Tento recept na kučeravý kel plnený ryžou, ricottou a tuniakom je ideálny pre všetkých, ktorí chcú vyskúšať niečo nové a chutné.

Plnené listy kučeravého kelu sú nielen plné výživných látok, ale aj skvele vyzerajú na tanieri. Kombinácia jemnej ricotty, šťavnatého tuniaka a dokonale uvarenej ryže vytvára lahodné jedlo, ktoré poteší vaše chuťové poháriky.

Tento recept je skvelý na ľahký obed alebo večeru a jeho príprava je jednoduchá a rýchla. Vyskúšajte ho a užite si zdravé a chutné jedlo plné bielkovín a vitamínov!

Umyte a jemne osušte listy kelu. Teraz odstráňte najtvrdšiu časť zo stredu a blanšírujte v jemne osolenej vode 3 minúty, sceďte ich a nechajte uschnúť na papieri.

Ryžu uvarte podľa návodu na obale.

Teraz zmiešajte ricottu, scedeného tuniaka a uvarenú ryžu. Na každý list kelu pridajte lyžicu plnky a zrolujte . Všetky rolky poukladajte do olejom vymastenej zapekacej misy a pečte pri teplote 180 stupňov 15/20 minút.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo