Krokety zo slávok v marináde
Ingrediencie:
- 3 x 80 g Calvo slávok v marináde
- 2 vajcia
- strúhanka
- ~BEŠAMELOVÁ OMÁČKA~
- ½ l mlieka
- 50 g olivového oleja
- 50 g múky
- soľ
Postup
Podľa tohto receptu vytvoríte 34 až 40 krokiet
Cesto: Slávky sceďte, nakrájajte na polovicu a marinádu odložte. Mlieko zohrejte na 5 minút v mikrovlnke. V hrnci zohrejte olej, pridajte múku, lyžičku soli a varechou miešajte približne 5 minút. Pridajte mlieko a rýchlo miešajte, aby nevznikli hrudky. Za stáleho miešania varte na miernom ohni ďalších 15-20 minút. Pridajte marinádu a v prípade potreby dosoľte. Pridajte slávky a jemne premiešajte. Premiestnite do misy a zakryte potravinárskou fóliou tak, aby sa dotýkala masy a zabránila tvorbe kože. Nechajte vychladnúť minimálne 2 hodiny.
Spracovanie cesta: Dvoma lyžicami naberte z masy a vyformujte krokety. Najprv namočte do vajíčok, potom strúhanky, dotvarujte a položte na tanier. Ak ich pripravujete dopredu, zakryte fóliou a odložte do chladničky.
Vyprážanie: V malom hrnci zohrejte väčšie množstvo olivového oleja. Keď bude dostatočne zohriatý, vyprážajte 4-5 krokiet na jednu várku. Vyprážajte dozlatista a nechajte odkvapkať cez sito.