Hore

Krokety z tuniaka a vajíčka

Ingrediencie:

Počet osôb4NáročnosťjednoduchéČas prípravy40 minút

PostupPostup

Krokety z tuniaka a vajíčka
 

Ak radi trávite čas v kuchyni, určite ste už vyskúšali krokety všetkých druhov, od klasických až po tie najoriginálnejšie. My vám dnes prinášame jedinečný recept na krokety z tuniaka a vajíčka. Jednoduchý a chutný.

Tuniaka sceďte. Vo veľkom hrnci opražte na miernom ohni nadrobno nakrájanú cibuľu s maslom a klinčekmi do zlatista bez toho, aby sa maslo pripálilo. Pridajte múku a neustále miešajte. Po troškách, ale bez prerušenia miešania pridávajte mlieko, kým nezískate bublinkové, homogénne cesto bez hrudiek, dochuťte soľou a čiernym korením, vyberte klinčeky a pridajte muškátový oriešok.

Pokračujte v miešaní a varení na miernom ohni, kým sa cesto nezačne odlepovať od stien hrnca. Potom pridajte scedeného tuniaka, olúpané a nasekané uvarené vajíčko, premiešajte, dochuťte soľou a čiernym korením. Nechajte vychladnúť a následne odpočívať v chladničke minimálne 6 hodín.

Z cesta vytvarujte krokety, obaľte ich v múke, rozšľahanom vajci a strúhanke, odložte  do chladničky.

Zahrejte veľké množstvo olivového oleja na stredný plameň, krokety smažte v malých dávkach, aby ste zabránili vychladnutiu oleja. Keď sú zlatisté, vyberte ich na papier, aby ste odstránili prebytočný olivový olej.

Podávajte s obľúbeným dipom.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo