Krokety z tuniaka a vajíčka
Ingrediencie:
- 3 konzervy Calvo tuniaka v slnečnicovom oleji
- Extra panenský olivový olej
- 1 stredná cibuľa
- 2 klinčeky
- Pšeničná hladká múka
- 3 vajcia
- 500 ml polotučného mlieka
- 50 g masla
- Štipka muškátového oriešku
- Strúhanka
- Čierne korenie
- Soľ
Postup
Ak radi trávite čas v kuchyni, určite ste už vyskúšali krokety všetkých druhov, od klasických až po tie najoriginálnejšie. My vám dnes prinášame jedinečný recept na krokety z tuniaka a vajíčka. Jednoduchý a chutný.
Tuniaka sceďte. Vo veľkom hrnci opražte na miernom ohni nadrobno nakrájanú cibuľu s maslom a klinčekmi do zlatista bez toho, aby sa maslo pripálilo. Pridajte múku a neustále miešajte. Po troškách, ale bez prerušenia miešania pridávajte mlieko, kým nezískate bublinkové, homogénne cesto bez hrudiek, dochuťte soľou a čiernym korením, vyberte klinčeky a pridajte muškátový oriešok.
Pokračujte v miešaní a varení na miernom ohni, kým sa cesto nezačne odlepovať od stien hrnca. Potom pridajte scedeného tuniaka, olúpané a nasekané uvarené vajíčko, premiešajte, dochuťte soľou a čiernym korením. Nechajte vychladnúť a následne odpočívať v chladničke minimálne 6 hodín.
Z cesta vytvarujte krokety, obaľte ich v múke, rozšľahanom vajci a strúhanke, odložte do chladničky.
Zahrejte veľké množstvo olivového oleja na stredný plameň, krokety smažte v malých dávkach, aby ste zabránili vychladnutiu oleja. Keď sú zlatisté, vyberte ich na papier, aby ste odstránili prebytočný olivový olej.
Podávajte s obľúbeným dipom.