Jemný tuniakový koláčik s krevetami
Ingrediencie:
- 2 konzervy Calvo tuniaka vo vlastnej šťave
- 2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
- 1 polievková lyžica brandy
- Čerstvý alebo sušený estragón
- 3 vajíčka
- 8 veľkých kreviet
- 1 polievková lyžica pšeničnej múky
- 50 ml mlieka
- 50 ml smotany na varenie
- Hrsť čerstvého šalátu
- 1 mango
- 3 veľké paradajky
- 1 polievková lyžica masla
- Mletý muškátový orech
- 2 krajce chleba
- Soľ a čierne korenie
- 1 polievková lyžica balzamového octu z Modeny
- Hrsť petržlenovej vňate
Postup
Tuniakové koláčiky sú ideálnym predjedlom, alebo aj jednohubkami, keď očakávate návštevu. Jednoduché na prípravu a zároveň výborné na chuť.
Krajce chleba nakrájajte na malé kúsky a namočte do mlieka. Tuniaka sceďte a rozdrvte vidličkou. Pridajte vajíčka, smotanu, brandy, štipku estragónu, soľ a čierne korenie, mletý muškátový orech a chlieb namočený v mlieku.
Medzitým si predhrejte rúru.
Malé formičky alebo formu na muffiny vymastite trochou masla a rovnomerne rozložte zmes
Formu vložte do misky s vodou tak, aby voda zakrývala formy do polovice a pečte 8-10 minút pri 180 ºC.
Vyberte z rúry, nechajte vychladnúť a odložte do chladničky na 30 minút.
Paradajky ošúpte (odstráňte jadierka jadierka) a spolu s mangom nakrájajte na malé kúsky. V miske zmiešajte olej, ocot, paradajky a mango, okoreňte a odložte na bok.
Podávanie
Koláčiky rozložte na taniere a podávajte s listami šalátu ako ozdobou, pridajte paradajkovo-mangovú salsu, pár uvarených a olúpaných kreviet a pár lístkov petržlenovej vňate.