Hore

Jemný tuniakový koláčik s krevetami

Ingrediencie:

  • 2 konzervy Calvo tuniaka vo vlastnej šťave
  • 2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
  • 1 polievková lyžica brandy
  • Čerstvý alebo sušený estragón
  • 3 vajíčka
  • 8 veľkých kreviet
  • 1 polievková lyžica pšeničnej múky
  • 50 ml mlieka
  • 50 ml smotany na varenie
  • Hrsť čerstvého šalátu
  • 1 mango
  • 3 veľké paradajky
  • 1 polievková lyžica masla
  • Mletý muškátový orech
  • 2 krajce chleba
  • Soľ a čierne korenie
  • 1 polievková lyžica balzamového octu z Modeny
  • Hrsť petržlenovej vňate
Počet osôb4NáročnosťjednoduchéČas prípravy30 minút

PostupPostup

Jemný tuniakový koláčik s krevetami
 

Tuniakové koláčiky sú ideálnym predjedlom, alebo aj jednohubkami, keď očakávate návštevu. Jednoduché na prípravu a zároveň výborné na chuť.

Krajce chleba nakrájajte na malé kúsky a namočte do mlieka. Tuniaka sceďte a rozdrvte vidličkou. Pridajte vajíčka, smotanu, brandy, štipku estragónu, soľ a čierne korenie, mletý muškátový orech a chlieb namočený v mlieku.
Medzitým si predhrejte rúru.
Malé formičky alebo formu na muffiny vymastite trochou masla a rovnomerne rozložte zmes
Formu vložte do misky s vodou tak, aby voda zakrývala formy do polovice a pečte 8-10 minút pri 180 ºC.
Vyberte z rúry, nechajte vychladnúť a odložte do chladničky na 30 minút.
Paradajky ošúpte (odstráňte jadierka jadierka) a spolu s mangom nakrájajte na malé kúsky. V miske zmiešajte olej, ocot, paradajky a mango, okoreňte a odložte na bok.

Podávanie

Koláčiky rozložte na taniere a podávajte s listami šalátu ako ozdobou, pridajte paradajkovo-mangovú salsu, pár uvarených a olúpaných kreviet a pár lístkov petržlenovej vňate.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo