Hore

Jednoduché stredomorské cestoviny s tuniakom

Ingrediencie:

  • 200 g cestovín
  • 2 balenia tuniaka Calvo v slnečnicovom oleji
  • cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • hrsť zelených alebo čiernych olív
  • 1 PL kapár
  • 2 ančovičky
  • 200 g paradajok
  • 1 PL olivového oleja
  • hrsť rukoly
  • soľ a čierne korenie
Počet osôb2NáročnosťjednoduchéČas prípravy25 minút
varíLžička cukru

PostupPostup

Jednoduché stredomorské cestoviny s tuniakom
 

Tento recept pripravila Markéta, Lžička cukru. Rýchle a jednoduché stredomorské cestoviny s tuniakom, paradajkami a rukolou. Ideálny recept na zdravý a chutný obed!

Ako pripraviť jednoduché stredomorské cestoviny s tuniakom Calvo?

  1. Dajte variť veľký hrniec s poriadne osolenou vodou.
  2. Cibuľu a ančovičky nakrájajte nadrobno, cesnak a olivy na plátky a paradajky na polovicu.
  3. Rozpáľte panvicu a keď sa rozpáli, pridajte do nej olej. Do horúceho oleja pridajte cibuľu a nechajte ju za občasného miešania zhnednúť.
  4. Pridajte cesnak a ančovičky a pokračujte v smažení do zlatohneda, nakoniec pridajte olivy a kapary, dochuťte soľou a korením. Keď voda v hrnci silno vrie, pridajte cestoviny, premiešajte a uvarte podľa pokynov na obale.
  5. Medzitým dokončite omáčku. Do hrnca pridajte paradajky a restujte, kým nepustia šťavu a mierne nezmäknú, potom pridajte naberačku vody z cestovín a pokračujte v ohrievaní, kým sa nevytvorí hustá omáčka.
  6. Pridajte tuniaka Calvo priamo z obalu a všetko dôkladne premiešajte.
  7. Nakoniec pridajte uvarené cestoviny priamo z hrnca a hrsť rukoly. Dochuťte soľou a korením. Vychutnajte si.

Páči sa vám tento recept na jednoduché stredomorské cestoviny? Dajte nám vedieť na našom Facebooku Calvo.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo