Jednoduché stredomorské cestoviny s tuniakom
Ingrediencie:
- 200 g cestovín
- 2 balenia tuniaka Calvo v slnečnicovom oleji
- cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- hrsť zelených alebo čiernych olív
- 1 PL kapár
- 2 ančovičky
- 200 g paradajok
- 1 PL olivového oleja
- hrsť rukoly
- soľ a čierne korenie



Postup

Tento recept pripravila Markéta, Lžička cukru. Rýchle a jednoduché stredomorské cestoviny s tuniakom, paradajkami a rukolou. Ideálny recept na zdravý a chutný obed!
Ako pripraviť jednoduché stredomorské cestoviny s tuniakom Calvo?
- Dajte variť veľký hrniec s poriadne osolenou vodou.
- Cibuľu a ančovičky nakrájajte nadrobno, cesnak a olivy na plátky a paradajky na polovicu.
- Rozpáľte panvicu a keď sa rozpáli, pridajte do nej olej. Do horúceho oleja pridajte cibuľu a nechajte ju za občasného miešania zhnednúť.
- Pridajte cesnak a ančovičky a pokračujte v smažení do zlatohneda, nakoniec pridajte olivy a kapary, dochuťte soľou a korením. Keď voda v hrnci silno vrie, pridajte cestoviny, premiešajte a uvarte podľa pokynov na obale.
- Medzitým dokončite omáčku. Do hrnca pridajte paradajky a restujte, kým nepustia šťavu a mierne nezmäknú, potom pridajte naberačku vody z cestovín a pokračujte v ohrievaní, kým sa nevytvorí hustá omáčka.
- Pridajte tuniaka Calvo priamo z obalu a všetko dôkladne premiešajte.
- Nakoniec pridajte uvarené cestoviny priamo z hrnca a hrsť rukoly. Dochuťte soľou a korením. Vychutnajte si.
Páči sa vám tento recept na jednoduché stredomorské cestoviny? Dajte nám vedieť na našom Facebooku Calvo.



