Hrianka s paradajkou a tuniakom
Ingrediencie:
- 1 sklo Calvo filiet z tuniaka v olivovom oleji
- 2 krajce domáceho chleba
- 1 zrelá mäsitá paradajka
- hrubá soľ
- 40 čerstvých lístkov bazalky
- 100 ml extra panenského olivového oleja



Postup

Do misky uložte ľad so studenou vodou. V hrnci zohrejte vodu. Keď začne vrieť, pridajte lístky bazalky, počítajte do 10, vyberte a uložte do vody s ľadom. Tento krok je veľmi dôležitý, aby sa nevyplavil chlorofyl. Olej bude mať krásnu intenzívnu farbu. Sceďte a rozmliaždite v extra panenskom olivovom oleji. Odložte.
Krajce chleba osmažte z obidvoch strán. Paradajku nakrájajte a uložte na hrianky.
Pridajte tuniaka, osoľte a ochuťte s bazalkovým olejom a troškou oleja z filiet.



