Hore

Horiátiki salata

Ingrediencie:

  • 200 g Calvo filiet z tuniaka v olivovom oleji
  • 2 veľké paradajky
  • 1 stredná uhorka
  • 1 zelená paprika
  • 1 sladká cibuľa alebo jarná cibuľka
  • 150 g feta syru
  • 20 ks Kalamata olív
  • Dressing:
  • 100 ml extra panenského olivového oleja
  • 25 ml octu z bieleho vína
  • oregano
  • čierne korenie
  • soľ
Počet osôb4 osobyNáročnosťľahkéČas prípravy10 min

PostupPostup

Horiátiki salata
 

Cibuľu nakrájajte na kolieska a nechajte namočené v studenej vode.

Uhorku olúpte, rozdeľte na polovicu, vyberte dužinu so semienkami a nakrájajte na mesiačiky. Paradajky umyte a nakrájajte na mesiačiky.

Papriku umyte a nakrájajte na kolieska.

V šalátovej miske premiešajte zeleniny so syrom a olivami Kalamata.

Ingrediencie na dressing dobre premiešajte a pridajte do šalátu. Šalát podávajte s filetami z tuniaka.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo