Horiátiki salata
Ingrediencie:
- 200 g Calvo filiet z tuniaka v olivovom oleji
- 2 veľké paradajky
- 1 stredná uhorka
- 1 zelená paprika
- 1 sladká cibuľa alebo jarná cibuľka
- 150 g feta syru
- 20 ks Kalamata olív
- Dressing:
- 100 ml extra panenského olivového oleja
- 25 ml octu z bieleho vína
- oregano
- čierne korenie
- soľ
4 osobyľahké10 min
Postup
Cibuľu nakrájajte na kolieska a nechajte namočené v studenej vode.
Uhorku olúpte, rozdeľte na polovicu, vyberte dužinu so semienkami a nakrájajte na mesiačiky. Paradajky umyte a nakrájajte na mesiačiky.
Papriku umyte a nakrájajte na kolieska.
V šalátovej miske premiešajte zeleniny so syrom a olivami Kalamata.
Ingrediencie na dressing dobre premiešajte a pridajte do šalátu. Šalát podávajte s filetami z tuniaka.