Grécky šalát s cícerom, tuniakom a tzatziki
Ingrediencie:
- Tzatziki:
- 2 biele nesladené jogurty
- 1 strúčik cesnaku
- 1 stredná uhorka
- 20 lístkov čerstvej mäty
- šťava z ½ citróna
- čierne korenie a soľ
- 3 lyžice extra panenského olivového oleja
- 400 g uvareného cíceru
- 200 g Calvo tuniaka v olivovom oleji
- 150 g feta syra
- 20 ks Kalamata olív
- extra panenský olivový olej
- citrónová kôra z polovice citróna
- 4 ks pita chleba



Postup

Tzatziki: Uhorku umyte, olúpte a nastrúhajte. Jemne osoľte, dajte do sitka a nechajte odstáť asi hodinu a odkvapkať prebytočnú vodu. Jogurt, pretlačený cesnak, nakrájanú mätu, soľ, čierne korenie, extra panenský olivový olej a scedené uhorky dobre premiešajte. Odložte do chladničky na 2 hodiny.
V miske premiešajte cícer, tuniaka a feta syr. Okoreňte podľa chuti. Na každý plátok pita chleba pridajte šalát a navrch uložte Tzatziki. Nastrúhajte citrónovú kôru a ozdobte olivami a lístkami mäty.



