Hore

Francúzska bageta

Ingrediencie:

  • 1 väčšiu bagetu
  • 3 PL majonézy
  • 2 konzervy tuniaka Calvo ZERO
  • 2 vajcia
  • 50 g rukoly
  • 25 g čiernych olív
  • Soľ a čierne korenie
Počet osôb4NáročnosťjednoduchéČas prípravy20 minút
varíMonika

PostupPostup

Francúzska bageta
 

Tento recept pre vás pripravila Monika, @lapetit.sk.

Bagetu pozdĺžne prekrojte a vnútorné strany natrite tenkou vrstvou majonézy. Takto pripravenú bagetu dajte zapiecť do rúry na 180 stupňov na približne 10 minút. Vďaka tomu sa na bagete vytvorí tenký film a bageta sa tak rýchlo nerozmočí.

Vajíčka dajte do vriacej vody a varte 8 minút. Potom ich sceďte a ponorte na chvíľu do studenej vody. Následne ich ošúpte a nakrájajte na osminky.

Na zapečenú bagetu dajte kúsky tunika, rukolu, kúsky vajíčka a nakrájané olivy. Nakoniec celú bagetu osoľte a okoreňte a môžete podávať.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo