Francúzska bageta
Ingrediencie:
- 1 väčšiu bagetu
- 3 PL majonézy
- 2 konzervy tuniaka Calvo ZERO
- 2 vajcia
- 50 g rukoly
- 25 g čiernych olív
- Soľ a čierne korenie
4jednoduché20 minútvaríMonika
Postup
Tento recept pre vás pripravila Monika, @lapetit.sk.
Bagetu pozdĺžne prekrojte a vnútorné strany natrite tenkou vrstvou majonézy. Takto pripravenú bagetu dajte zapiecť do rúry na 180 stupňov na približne 10 minút. Vďaka tomu sa na bagete vytvorí tenký film a bageta sa tak rýchlo nerozmočí.
Vajíčka dajte do vriacej vody a varte 8 minút. Potom ich sceďte a ponorte na chvíľu do studenej vody. Následne ich ošúpte a nakrájajte na osminky.
Na zapečenú bagetu dajte kúsky tunika, rukolu, kúsky vajíčka a nakrájané olivy. Nakoniec celú bagetu osoľte a okoreňte a môžete podávať.