Focaccia plnená lososom a bazalkovou majonézou
Ingrediencie:
- 2 konzervy Calvo lososa vo vlastnej šťave
- 1 veľká pečená červená paprika
- 1 jarná cibuľka
- 2 varené vajcia
- 1 PL kapár
- Focaccia
- Majonéza:
- 1 zväzok bazalky
- 1 vajce
- Borges Extra Mild olivový olej
- 1 citrón
4jednoduché20 minút
Postup
Začnite prípravou majonézy. Bazalku pár sekúnd blanšírujte vo vriacej vode, rýchlo ochlaďte v studenej vode a nechajte vyschnúť.
Do hlbokej misky pridajte bazalku, vajce, šťavu z ½ citróna a soľ. Začnite mixovať ponorným mixérom a postupne pridávajte olej. Nechajte odpočívať v chladničke.
Do druhej misky pridajte nakrájané vajcia, kapary, nakrájanú pečenú papriku a jarnú cibuľku.
Focacciu prerežte v strede na polovicu, naplňte bazalkovou majonézou, vajíčkovou zmesou a navrch pridajte scedeného lososa.
Zatvorte druhou polovicou focaccie a podávajte.