Hore

Fiambre z tuniaka

Ingrediencie:

  • 250 g filiet z tuniaka vo vlastnej šťave a v olivovom oleji
  • 2 vajíčka
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 lyžica nakrájaného petržlenu
  • 8 kyslých uhoriek nakrájaných na kolieska
  • 8 zelených olív bez kôstky, nakrajných nadrobno
  • 3 lyžice strúhanky
  • čierne korenie a soľ
  • 3 lyžice majonézy
  • ½ lyžičky papriky
Počet osôbpre 4 osobyNáročnosťjednoduchéČas prípravy35 min

PostupPostup

Fiambre z tuniaka
 

V miske rozmiešajte vajíčka, pridajte rozpučený cesnak, petržlen, uhorky, olivy a strúhanku. Všetko dobre premiešajte. Pridajte scedeného tuniaka a premiešajte. Ak je potrebné, dochuťte.

Na potravinársku fóliu uložte masu z tuniaka. Zrolujte a dobre zabaľte. Zabaľte ešte do ďalšej vstvy fólie, aby sa roláda nerozpadla a varte nad parou 15 minút. Nechajte vychladnúť a nakrájajte. Zmiešajte majonézu s paprikou. Podávajte so šalátom, špargľou a paprikovou majonézou.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo