Fiambre z tuniaka
Ingrediencie:
- 250 g filiet z tuniaka vo vlastnej šťave a v olivovom oleji
- 2 vajíčka
- 1 strúčik cesnaku
- 1 lyžica nakrájaného petržlenu
- 8 kyslých uhoriek nakrájaných na kolieska
- 8 zelených olív bez kôstky, nakrajných nadrobno
- 3 lyžice strúhanky
- čierne korenie a soľ
- 3 lyžice majonézy
- ½ lyžičky papriky
pre 4 osobyjednoduché35 min
Postup
V miske rozmiešajte vajíčka, pridajte rozpučený cesnak, petržlen, uhorky, olivy a strúhanku. Všetko dobre premiešajte. Pridajte scedeného tuniaka a premiešajte. Ak je potrebné, dochuťte.
Na potravinársku fóliu uložte masu z tuniaka. Zrolujte a dobre zabaľte. Zabaľte ešte do ďalšej vstvy fólie, aby sa roláda nerozpadla a varte nad parou 15 minút. Nechajte vychladnúť a nakrájajte. Zmiešajte majonézu s paprikou. Podávajte so šalátom, špargľou a paprikovou majonézou.