Hore

Empanadillas s tuniakom, hrozienkami a olivami

Ingrediencie:

  • lístkové alebo pizzové cesto
  • olivový olej
  • ~NÁPLŇ~
  • 3x80 g Calvo tuniaka v slnečnicovom oleji
  • 1 nakrájaný strúčik cesnaku
  • ½ cibule nakrájanej na kocky
  • 1 paradajka nakrájaná na kocky
  • 2 natvrdo uvarené vajíčka nakrájané na kocky
  • 10 olív nakrájaných na pásiky
  • 10 rozdrvených mandlí
  • 2 lyžice hrozienok
  • štipka cukru
  • rasca, oregano, mletá paprika a soľ
Počet osôb2 osobyNáročnosťstrednáČas prípravy40 min

PostupPostup

Empanadillas s tuniakom, hrozienkami a olivami
 

Náplň: Cibuľu a strúčik cesnaku osmažte na troche olivového oleja. Pridajte paradajku, kmín, oregano, papriku, soľ, cukor a duste 5 minút. Premiestnite do misy, pridajte hrozienka, olivy, mandle, vajíčka a scedeného tuniaka. Premiešajte a nechajte vychladnúť.

Príprava empanadillas: z cesta vykrojte kruhy, do stredu pridajte plnku, rohy navlhčite, preložte a stlačte prstami.

Smaženie: v hrnci zohrejte väčšie množstvo olivového oleja. Keď bude dostatočne rozohriaté (okolo 180ºC), empanadillas smažte dozlatista. Vyberte a nechajte odkvapkať.

Pirohy môžete pripraviť aj v rúre. Vyhrejte trúbu na 180ºC, empananidllas uložte na plech vystlaný papierom na pečenie, potrite rozšľahaným vajíčkom a pečte 15-20 minút.

Podávajte s čerstvým šalátom.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo