Empanadillas s tuniakom, hrozienkami a olivami
Ingrediencie:
- lístkové alebo pizzové cesto
- olivový olej
- ~NÁPLŇ~
- 3x80 g Calvo tuniaka v slnečnicovom oleji
- 1 nakrájaný strúčik cesnaku
- ½ cibule nakrájanej na kocky
- 1 paradajka nakrájaná na kocky
- 2 natvrdo uvarené vajíčka nakrájané na kocky
- 10 olív nakrájaných na pásiky
- 10 rozdrvených mandlí
- 2 lyžice hrozienok
- štipka cukru
- rasca, oregano, mletá paprika a soľ
2 osobystredná40 min
Postup
Náplň: Cibuľu a strúčik cesnaku osmažte na troche olivového oleja. Pridajte paradajku, kmín, oregano, papriku, soľ, cukor a duste 5 minút. Premiestnite do misy, pridajte hrozienka, olivy, mandle, vajíčka a scedeného tuniaka. Premiešajte a nechajte vychladnúť.
Príprava empanadillas: z cesta vykrojte kruhy, do stredu pridajte plnku, rohy navlhčite, preložte a stlačte prstami.
Smaženie: v hrnci zohrejte väčšie množstvo olivového oleja. Keď bude dostatočne rozohriaté (okolo 180ºC), empanadillas smažte dozlatista. Vyberte a nechajte odkvapkať.
Pirohy môžete pripraviť aj v rúre. Vyhrejte trúbu na 180ºC, empananidllas uložte na plech vystlaný papierom na pečenie, potrite rozšľahaným vajíčkom a pečte 15-20 minút.
Podávajte s čerstvým šalátom.