Hore

Empanada s ratatouille, slávkami a sardinkami

Ingrediencie:

  • 1 balenie Calvo slávok vo vlastnej šťave
  • 2 balenia Calvo sardiniek v olivovom oleji
  • Cesto na empanadu
  • 450 g hladkej pšeničnej múky
  • 100 ml vlažnej vody
  • 90 g masla
  • 50 g olivového oleja
  • 20 g čerstvého pekárskeho droždia alebo 6-7 g sušeného droždia
  • 10 g soli
  • 2 vajcia (jedno na potretie)
  • Ratatouille:
  • 1 stredná cibuľa
  • 1 zelená paprika
  • 1 červená paprika
  • ½ cukety
  • ½ baklažánu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 600 g konzervovaných lúpaných paradajok
Počet osôb4-6Náročnosťstredne náročnéČas prípravy2 hod

PostupPostup

Empanada s ratatouille, slávkami a sardinkami
 
  1. Na cesto najprv zmiešajte droždie spolu s teplou vodou, kým sa nerozpustí.
  2. Do misy pridajte múku, olej, maslo izbovej teploty, soľ, vajce a pridajte vodu s droždím.
  3. Premiešajte varechou alebo lyžicou do hladka. Cesto vložte do čistej misy a nechajte kysnúť približne 1 hodinu.
  4. Cibuľu, papriku, baklažán a cuketu nakrájajte na malé kocky. Cesnak nasekajte nadrobno. Nakrájanú zeleninu orestujte na troche oleja.
  5. Pridajte paradajky, dochuťte soľou a čiernym korením a nechajte redukovať.
  6. Nakysnuté cesto rozdeľte na dve časti a vyvaľkajte na hrúbku 2-3 mm.
  7. Okrúhlu formu vyložte cestom, aj okraje, pridajte ratatouille, sardinky, slávky a navrch pridajte druhú časť cesta.
  8. Cesto potrite vyšľahaným vajíčkom a párkrát prepichnite vidličkou, aby mohla unikať para počas pečenia.
  9. Pečte na 180 ° 45 minút.
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo