Empanada s ratatouille, slávkami a sardinkami
Ingrediencie:
- 1 balenie Calvo slávok vo vlastnej šťave
- 2 balenia Calvo sardiniek v olivovom oleji
- Cesto na empanadu
- 450 g hladkej pšeničnej múky
- 100 ml vlažnej vody
- 90 g masla
- 50 g olivového oleja
- 20 g čerstvého pekárskeho droždia alebo 6-7 g sušeného droždia
- 10 g soli
- 2 vajcia (jedno na potretie)
- Ratatouille:
- 1 stredná cibuľa
- 1 zelená paprika
- 1 červená paprika
- ½ cukety
- ½ baklažánu
- 2 strúčiky cesnaku
- 600 g konzervovaných lúpaných paradajok
4-6stredne náročné2 hod
Postup
- Na cesto najprv zmiešajte droždie spolu s teplou vodou, kým sa nerozpustí.
- Do misy pridajte múku, olej, maslo izbovej teploty, soľ, vajce a pridajte vodu s droždím.
- Premiešajte varechou alebo lyžicou do hladka. Cesto vložte do čistej misy a nechajte kysnúť približne 1 hodinu.
- Cibuľu, papriku, baklažán a cuketu nakrájajte na malé kocky. Cesnak nasekajte nadrobno. Nakrájanú zeleninu orestujte na troche oleja.
- Pridajte paradajky, dochuťte soľou a čiernym korením a nechajte redukovať.
- Nakysnuté cesto rozdeľte na dve časti a vyvaľkajte na hrúbku 2-3 mm.
- Okrúhlu formu vyložte cestom, aj okraje, pridajte ratatouille, sardinky, slávky a navrch pridajte druhú časť cesta.
- Cesto potrite vyšľahaným vajíčkom a párkrát prepichnite vidličkou, aby mohla unikať para počas pečenia.
- Pečte na 180 ° 45 minút.