Cuketa plnená zeleninou a tuniakom
Ingrediencie:
- 4 okrúhle cukety
- 150 g Calvo tuniaka vo vlastnej šťave
- 1 strúčik cesnaku
- ½ cibule
- 1 mrkva
- ½ červenej papriky
- 10 zelených fazuliek
- 2 lyžice paradajkovej omáčky
- 3 lyžice extra panenského olivového oleja
- 1 lyžica strúhanky
- čierne korenie a soľ
- 1 lyžica nastrúhaného parmezánu



Postup

Umyte cukety a odrežte vrchnú časť so stopkou. S lyžičkou odstráňte dužinu a odložte bokom na ďalšie spracovanie. Uložte cukety do nádoby vhodnej do mikrovlnnej rúry a zohrejte 3 – 4 minúty. Vyberte, otočte otvorom nadol a uložte na absorpčný kuchynský papier. Na troške extra panenského olivového oleja osmažte nakrájaný cesnak a cibuľu. Pridajte zvyšok nakrájanej zeleniny a dužinu z cukety. Dochuťte. Keď bude zelenina hotová, pridajte paradajkovú omáčku a tuniaka. Dobre premiešajte, odstavte z ohňa a naplňte cukety. V miske zmiešajte strúhanku, parmezán a extra panenský olivový olej. Zmesou prikryte vrchnú časť cukiet a pečte v rúre pri teplote 200 °C asi 10 – 15 minút.



