Ciabatta s tuniakom, šalátom a bazalkovou majonézou
Ingrediencie:
- 2 čerstvé ciabatty
- 2 konzervy konzervy tuniaka Calvo ZERO
- 1 natvrdo uvarené vajíčko
- Hrsť čerstvého špenátu
- 6 cherry paradajok
- 10 ks olív kalamata
- 2 PL majonézy
- 5 lístkov čerstvej bazalky
- Šťava zo štvrť limetky
- Soľ a čierne korenie
- Podľa chuti extra panenský olivový olej
2jednoduché15 minútvaríKateřina
Postup
Tento recept pre vás pripravila Katarína, @milluji.cz.
Konzervy s tuniakom otvorte a zlejte. Bazalku rozmixujte spolu s majonézou.
Do misky dajte špenát, na polovicu rozkrojené paradajky, olivy a bazalkovú majonézu. Pridajte soľ, čierne korenie a limetkovú šťavu. Všetko dôkladne premiešajte. Podľa chuti pridajte aj olivový olej. Vajíčka nakrájajte na plátky a osoľte. Ciabattu rozpoľte. Na spodnú časť ciabatty položte šalát, vajíčko a nakoniec kúsky tuniaka. Prikryte vrchnou časťou ciabatty. Takto naplňte aj zostávajúce kúsky ciabatty. Ihneď servírujte.