Hore

Causa limeña s fialovými zemiakmi

Ingrediencie:

  • 500 g fialových zemiakov
  • šťava z 2 limetiek
  • 2 lyžice pasty ají (pasta zo štipľavých papričiek)
  • 1 lyžica extra panenského olivového oleja z tuniaka
  • soľ
  • Náplň:
  • 2x100 g Calvo tuniaka žltoplutvého v extra panenskom olivovom oleji
  • 2 natvrdo uvarené vajíčka
  • ½ fialovej cibule
  • 100 g kukurice
  • 4 lyžice majonézy
  • 1 malé avokádo
  • cibuľka
Počet osôb4 osobyNáročnosťNáročnéČas prípravy45 min

PostupPostup

Causa limeña s fialovými zemiakmi
 

Zemiaky dobre umyte a varte v dostatočnom množstve osolenej vody. Zemiaky varte v šupke. Po uvarení sceďte, ošúpte a roztlačte. Po vychladnutí pridajte limetkovú šťavu, ají, soľ a extra panenský olivový olej. Dobre premiešajte a nechajte odstáť.

V druhej miske premiešajte scedeného tuniaka a kukuricu. Pridajte nakrájané vajíčko, cibuľu a majonézu. Dobre premiešajte. Avokáda olúpte a nakrájajte na plátky. Pokvapkajte troškou limetkovej šťavy, aby nesčernelo.

 

Servírovanie:

Zo zemiakovej masy pripravte guľôčky, do stredu urobte dieru a naplňte tuniakovou masou. Ozdobte tuniakom, fialou cibuľou, avokádom a cibuľkou.

 

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo