Causa limeña s fialovými zemiakmi
Ingrediencie:
- 500 g fialových zemiakov
- šťava z 2 limetiek
- 2 lyžice pasty ají (pasta zo štipľavých papričiek)
- 1 lyžica extra panenského olivového oleja z tuniaka
- soľ
- Náplň:
- 2x100 g Calvo tuniaka žltoplutvého v extra panenskom olivovom oleji
- 2 natvrdo uvarené vajíčka
- ½ fialovej cibule
- 100 g kukurice
- 4 lyžice majonézy
- 1 malé avokádo
- cibuľka
4 osobyNáročné45 min
Postup
Zemiaky dobre umyte a varte v dostatočnom množstve osolenej vody. Zemiaky varte v šupke. Po uvarení sceďte, ošúpte a roztlačte. Po vychladnutí pridajte limetkovú šťavu, ají, soľ a extra panenský olivový olej. Dobre premiešajte a nechajte odstáť.
V druhej miske premiešajte scedeného tuniaka a kukuricu. Pridajte nakrájané vajíčko, cibuľu a majonézu. Dobre premiešajte. Avokáda olúpte a nakrájajte na plátky. Pokvapkajte troškou limetkovej šťavy, aby nesčernelo.
Servírovanie:
Zo zemiakovej masy pripravte guľôčky, do stredu urobte dieru a naplňte tuniakovou masou. Ozdobte tuniakom, fialou cibuľou, avokádom a cibuľkou.