Hore

CAPONATA DI MELANZANE

Ingrediencie:

  • 2 baklažány
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 3 ks stopkatého zeleru
  • 250 g Pasata di pomodoro alebo prírodných drvených paradajok
  • 50 g kapár
  • 50 g zelených olív bez kôstky
  • 50 g píniových orieškov
  • extra panenský olivový olej
  • 2 lyžice octu z bieleho vína
  • čierne korenie a soľ
  • 1 lyžica cukru
  • 2 x 100 g Calvo tuniaka žltoplutvého v extra panenskom olivovom oleji
Počet osôb4 osobyNáročnosťľahkéČas prípravy30 min

PostupPostup

CAPONATA DI MELANZANE
 

Baklažány umyte, olúpte a nakrájajte na 2-3 cm kocky. Osoľte a nechajte odpočívať asi 30 minút, aby sa z nich stratila horkosť.

Na rozohriatu panvicu pridajte trošku extra panenského olivového oleja, nakrájaný cesnak a cibuľu. Smažte na malom ohni. Pridajte zeler nakrájaný na 1 cm kocky. Neskôr pridajte drvené paradajky a varte, kým sa zmes zahustí. Pridajte olivy, kapary, cukor, ocot a soľ. Varte ďalších 10 minút.

Baklažán opláchnite, sceďte a osušte s kuchynským papierom. Smažte na olivovom oleji, až kým nebude mäkký zvnútra a zlatistý zvonku. Sceďte, aby ste odstránili prebytočný olej. Pridajte do omáčky a premiešajte.

Nakoniec pridajte oriešky a nechajte v chladničke odstáť aspoň jeden deň, aby sa chute dobre premiešali.

Podávajte na hrianke (bruschetta) a s tuniakom.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo