Bylinková bruschetta s tuniakom, pečenými paradajkami a bazalkou
Ingrediencie:
- 1 dlhá bageta
- 80 g masla
- 1 PL nasekaných čerstvých byliniek
- 240 g Calvo tuniaka v bio extra panenskom olivovom oleji
- 10-14 cherry paradajok
- 1 PL olivového oleja
- Čerstvá bazalka
- Na jemno nasekané pistácie
- Soľ
Postup
Tento recept pre vás pripravila Romana, @naskokvkuchyni.
Bagetu si nakrájame na šiko na plátky. Maslo si rozpustíme a premiešame ho s nasekanými bylinkami. Podľa chuti pridáme ešte soľ a necháme chvíľku vychladnúť, aby sa nám dobre mazalo na bagety. Bagety si natrieme bylinkovým maslom z oboch strán. Bagetky vyskladáme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v rúre na 200 stupňov do zlatista. Hotové bagety necháme chvíľku vychladnúť. Medzitým si pripravíme paradajky. Najskôr si ich rozkrojíme napoly. Na panvicu si dáme olivový olej a rezom dole tam položíme paradajky. Necháme ich na strednom plameni pekne skaramelizovať a opiecť. Keď radajaky jemne zhnednú, odložíme ich z panvice na bok. Bagetky natrieme tuniakom, naň naukladáme opečená paradajky, ktoré ozdobíme nasekanými pistáciami a čerstvou bazalkou.