Hore

Bylinková bruschetta s tuniakom, pečenými paradajkami a bazalkou

Ingrediencie:

Počet osôb4NáročnosťjednoduchéČas prípravy30 minút
varíRomana

PostupPostup

Bylinková bruschetta s tuniakom, pečenými paradajkami a bazalkou
 

Tento recept pre vás pripravila Romana, @naskokvkuchyni.

Bagetu si nakrájame na šiko na plátky. Maslo si rozpustíme a premiešame ho s nasekanými bylinkami. Podľa chuti pridáme ešte soľ a necháme chvíľku vychladnúť, aby sa nám dobre mazalo na bagety. Bagety si natrieme bylinkovým maslom z oboch strán. Bagetky vyskladáme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v rúre na 200 stupňov do zlatista. Hotové bagety necháme chvíľku vychladnúť. Medzitým si pripravíme paradajky. Najskôr si ich rozkrojíme napoly. Na panvicu si dáme olivový olej a rezom dole tam položíme paradajky. Necháme ich na strednom plameni pekne skaramelizovať a opiecť. Keď radajaky jemne zhnednú, odložíme ich z panvice na bok. Bagetky natrieme tuniakom, naň naukladáme opečená paradajky, ktoré ozdobíme nasekanými pistáciami a čerstvou bazalkou.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo