Hore

Buddha miska s tuniakom

Ingrediencie:

  • 2 konzervy tuniaka Calvo ZERO
  • 25 g majonézy
  • 1 vajíčko (z voľného výbehu)
  • 1 jarná cibuľka
  • 1/2 ČL mletej kurkumy
  • 50 g strúhanky
  • 25 g sezamových semiačok
  • 100 g bulguru
  • 100 g hummusu
  • 50 g červenej kapusty
  • 1 stredne veľká mrkva
  • 6 cherry paradajok
  • 50 g čiernych olív
  • Hrsť polníčku, rukoly alebo baby špenátu
  • Bylinky, mikrobylinky alebo klíčky podľa (napr. brokolicové klíčky, rukola, reďkovka, bylinky - koriander alebo petržlenová vňať)
  • 2 PL mixu semiačok (napr. ľanové, sezamové, slnečnicové apod.)
  • 1 PL arašidového masla
  • Olivový olej
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie
Počet osôb2Náročnosťstredne náročnéČas prípravy30 - 40 minút
varíMartina

PostupPostup

Buddha miska s tuniakom
 

Tento recept pre vás pripravila Martina, @mamachef.

Postup na placky

Tuniaka nechajte odkvapkať a dajte do strednej misy. Pridajte majonézu, rozšľahané vajce, najemno nasekanú jarnú cibuľku, sezamové semienka, strúhanku, mletú kurkumu, čerstvo mleté čierne korenie a približne 1/3 lyžičky soli. Všetko dôkladne premiešajte. Z tuniakovej zmesi vytvarujte 8 gulôčiek, ktoré ľahko rozmačkajte do tvaru placky. Opekajte na troške rozpáleného tuku dozlata z oboch strán – pri strednej teplote.

Postup na buddha misku

Bulgur uvarte podľa návodu na obale. Kapustu umyte a nakrájajte na prúžky. Mrkva ošúpte, umyte a nakrájajte na tenké prúžky alebo kolieska. Časť mrkvy môžete nechať surovú, časť opiecť na troške tuku so štipkou soli. Paradajky umyte a rozkrojte na polovice. Olivy nechajte vcelku. Zelené listy a bylinky opláchnite a osušte. Semienka opražte na suchej panvici dozlatista.

Postup na zálievku

6 PL olivového oleja zmiešajte spoločne s arašidovým maslom tak, aby vznikla jednotná emulzia. Dochuťte štipkou soli.

Dokončenie

Do stredu misky dajte pridajte bulguru. Na jednu stranu misky pridajte hummus a postupne okolo bulguru ukladajte zeleninu – kapustu, mrkvu, paradajky, šalát, olivy a 3 – 4 tuniakové placky. Tanier dozdobte bylinkami, klíčamiy či mikrobylinkami a posypte praženými semienkami. Nakoniec pokvapkajte arašídovým dresingom a podávajte.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo