Brunch s tuniakom
Ingrediencie:
- 2 x 80 g Calvo tuniaka v olivovom oleji s nízkym obsahom soli
- 4 vajíčka
- 50 g syra podľa vlastného výberu
- cibuľka
- extra panenský olivový olej
- čierne korenie
- soľ
- pomarančová šťava alebo pomarančový džús (podľa preferencie)
2 osobystredná20 min
Postup
Syr nakrájajte na malé kocky. Cibuľku nakrájajte na kolieska. Tuniaka sceďte.
Vajíčka vymiešajte, no nešľahajte. Osoľte, pridajte syr, cibuľku a tuniaka. Na panvicu dajte lyžicu oleja a pridajte vajíčkovú zmes. Smažte za neustáleho miešania. Odstavte z ohňa, keď budú vajíčka domäkka, ale nie dotvrda. Podávajte s nakrájanou cibuľkou, cherry paradajkami a celozrnným chlebom.
TIP od nás: Vyskúšajte pridať do praženice 2 lyžice pomarančovej šťavy, dodá jej jemnú sladkastú chuť bez toho, aby prerazila chuť vajíčok. Postačia 2 lyžice pomarančovej štavy alebo pomarančového džúsu a posuniete tak vašu raňajkovú klasiku na nový level.