Hore

Avokádo plnené quinoou a mexickým šalátom

Ingrediencie:

Počet osôb2 osobyNáročnosťnáročnéČas prípravy30 min

PostupPostup

Avokádo plnené quinoou a mexickým šalátom
 

Príprava quinoy: Quinou umyte v dostatočnom množstve studenej vody a sceďte. V hrnci osmažte strúčik cesnaku na extra panenskom olivovom oleji, pridajte quinou a poduste.

Pridajte soľ a teplú vodu. Keď quinoa začne vrieť, prikryte prikrývkou.

Varte na strednom plameni asi 15 minút, kým nebude quinoa transparentná. Odstavte a premiešajte s vidličkou, aby sa zrnká oddelili.

Quinoa vám vydrží v chladničke 4 – 5 dní.

Avokádo rozdeľte na polovicu, odstráňte kôstku a odrežte trošku zo spodnej strany, aby avokádo držalo. Pokvapkajte citrónovou šťavou, aby ste zabránili oxidácii.

V miske premiešajte 3 – 4 lyžice quinoy s mexickým šalátom a dobre premiešajte.

Avokáda naplňte zmesou.

 

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo