Hore

Avokádo plnené a la Nice

Ingrediencie:

  • 3x80 g Calvo tuniaka v olivovom oleji
  • 4 avokáda
  • 4 filety z ančovičok
  • 4 vajíčka
  • 1 cibuľka
  • 1 červená paradajka
  • 1/2 malá červená paprika
  • 12 čiernych olív
  • 1 lyžica kapár
  • 1 citrón
  • čerstvý petržlen
  • 1/2 dijonskej horčice
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica bieleho octu
  • čierne korenie a soľ
Počet osôb2 osobyNáročnosťľahkéČas prípravy30 min

PostupPostup

Avokádo plnené a la Nice
 

Vajíčka varte vo vode asi 8 minút.

Zeleninu umyte a nakrájajte na kocky.

V miske premiešajte olivový olej, horčicu a ocot.

Avokáda rozdeľte na polovicu, vyberte kôstku a pokvapkajte citrónom, aby nezoxidovali.

Časť dužiny z avokáda nakrájajte na kocky premiešajte s vajíčkami, cibuľkou, paprikou, paradajkou, kaparami, olivami a tuniakom. Ochuťte soľou a čiernym korením.

Avokáda naplňte zmesou, uložte plátok ančovičky a posypte troškou čerstvého petržlenu.

 

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo