Hore

Ajoblanco

Ingrediencie:

  • 175 g Calvo filiet z tuniaka v olivovom oleji
  • Hrozno
  • 200 g surových mandlí
  • 1 strúčik cesnaku
  • 100 g chleba bez kôrky (najlepšie z predošlého dňa)
  • 500 ml studenej vody
  • 20 ml vínneho octu
  • 100 ml extra panenského olivového oleja
  • soľ
Počet osôb4 osobyNáročnosťľahkéČas prípravy45 min

PostupPostup

Ajoblanco
 

Studená polievka, ktorá je veľmi populárna v španielskom regióne Andalucía. Podáva sa s hroznom, kúskami melónu alebo jablkom. V modernej kuchyni sa podáva aj s kúskami tuniaka.

Olúpte cesnak a odstráňte klík. Do misky nadrobte chlieb a zalejte studenou vodou.

Do mixéra dajte cesnak, mandle, chlieb s vodou, ocot a soľ. Rozmixujte do jemnej textúry. Pridajte olivový olej a rozmixujte do krému. Ak je potrebné, osoľte.

Nechajte odstáť v chladničke 2 hodiny. Rozdeľte do misiek a pridajte kúsky tuniaka, hrozno a polejte extra panenským olivovým olejom.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo