Ajoblanco
Ingrediencie:
- 175 g Calvo filiet z tuniaka v olivovom oleji
- Hrozno
- 200 g surových mandlí
- 1 strúčik cesnaku
- 100 g chleba bez kôrky (najlepšie z predošlého dňa)
- 500 ml studenej vody
- 20 ml vínneho octu
- 100 ml extra panenského olivového oleja
- soľ
4 osobyľahké45 min
Postup
Studená polievka, ktorá je veľmi populárna v španielskom regióne Andalucía. Podáva sa s hroznom, kúskami melónu alebo jablkom. V modernej kuchyni sa podáva aj s kúskami tuniaka.
Olúpte cesnak a odstráňte klík. Do misky nadrobte chlieb a zalejte studenou vodou.
Do mixéra dajte cesnak, mandle, chlieb s vodou, ocot a soľ. Rozmixujte do jemnej textúry. Pridajte olivový olej a rozmixujte do krému. Ak je potrebné, osoľte.
Nechajte odstáť v chladničke 2 hodiny. Rozdeľte do misiek a pridajte kúsky tuniaka, hrozno a polejte extra panenským olivovým olejom.