Vajíčka plnené tuniakom v paradajkovej omáčke
Ingrediencie:
- 4 vajíčka
- 3x80 g Calvo tuniaka v paradajkovej omáčke
- strúhaný Parmezán
- Bešamelová omáčka:
- 50 g masla
- 50 g múky
- 500 ml mlieka
- muškátový oriešok a soľ Bešamelová omáčka: Zohrejte mlieko. V hrnci rozpusťte maslo, pridajte múku a premiešajte. Za stáleho miešania pridajte mlieko. Osoľte a pridajte štipku muškátového orieška. Varte asi 10 – 15 minút na strednom plameni za stáleho miešania. Vajíčka uvarte natvrdo. Olúpte a nechajte vychladnúť. Rozrežte na polovicu a vyberte žĺtka. Žĺtka roztlačte pomocou vidličky, pridajte tuniaka v paradajkovej omáčke, 2 lyžice bešamelovej omáčke a dobre premiešajte. Vajíčka naplňte, polejte bešamelovou omáčkou, posypte syrom a dajte zapiecť.
2 osobyľahké45 min
Postup
Bešamelová omáčka: Zohrejte mlieko. V hrnci rozpusťte maslo, pridajte múku a premiešajte. Za stáleho miešania pridajte mlieko. Osoľte a pridajte štipku muškátového orieška. Varte asi 10 – 15 minút na strednom plameni za stáleho miešania.
Vajíčka uvarte natvrdo. Olúpte a nechajte vychladnúť. Rozrežte na polovicu a vyberte žĺtka. Žĺtka roztlačte pomocou vidličky, pridajte tuniaka v paradajkovej omáčke, 2 lyžice bešamelovej omáčke a dobre premiešajte.
Vajíčka naplňte, polejte bešamelovou omáčkou, posypte syrom a dajte zapiecť.