Hore

Vajíčka plnené tuniakom v paradajkovej omáčke

Ingrediencie:

  • 4 vajíčka
  • 3x80 g Calvo tuniaka v paradajkovej omáčke
  • strúhaný Parmezán
  • Bešamelová omáčka:
  • 50 g masla
  • 50 g múky
  • 500 ml mlieka
  • muškátový oriešok a soľ Bešamelová omáčka: Zohrejte mlieko. V hrnci rozpusťte maslo, pridajte múku a premiešajte. Za stáleho miešania pridajte mlieko. Osoľte a pridajte štipku muškátového orieška. Varte asi 10 – 15 minút na strednom plameni za stáleho miešania. Vajíčka uvarte natvrdo. Olúpte a nechajte vychladnúť. Rozrežte na polovicu a vyberte žĺtka. Žĺtka roztlačte pomocou vidličky, pridajte tuniaka v paradajkovej omáčke, 2 lyžice bešamelovej omáčke a dobre premiešajte. Vajíčka naplňte, polejte bešamelovou omáčkou, posypte syrom a dajte zapiecť.
Počet osôb2 osobyNáročnosťľahkéČas prípravy45 min

PostupPostup

Vajíčka plnené tuniakom v paradajkovej omáčke
 

Bešamelová omáčka: Zohrejte mlieko. V hrnci rozpusťte maslo, pridajte múku a premiešajte. Za stáleho miešania pridajte mlieko. Osoľte a pridajte štipku muškátového orieška. Varte asi 10 – 15 minút na strednom plameni za stáleho miešania.

Vajíčka uvarte natvrdo. Olúpte a nechajte vychladnúť. Rozrežte na polovicu a vyberte žĺtka. Žĺtka roztlačte pomocou vidličky, pridajte tuniaka v paradajkovej omáčke, 2 lyžice bešamelovej omáčke a dobre premiešajte.

Vajíčka naplňte, polejte bešamelovou omáčkou, posypte syrom a dajte zapiecť.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo