Tuniakovo-brokolicový burger
Ingrediencie:
- 3 konzervy Calvo tuniaka v olivovom oleji
- 150 g brokolice
- 1 vajce
- 50 g jemných ovsených vločiek
- 150 g cibule
- Soľ
- Čierne korenie
- 2 strúčiky cesnaku
- Extra panenský olivový olej
- Brioška alebo žemľa na burger
- Paradajka
- Šalát
- Nakladaná zelenina
- 1 veľký sladký zemiak
4jednoduché30 minút
Postup
- Brokolicu očistite a pokrájajte na menšie ružičky. Uvarte do mäkka v osolenej vode a sceďte. Tuniaka tiež sceďte.
- Sladký zemiak nakrájajte na hranolčeky, posoľte a jemne potrite olejom. Pečte v rúre do mäkka.
- Cibuľu a cesnak nakrájajte nadrobno a orestujte na lyžici oleja. Do misy pridajte tuniaka, nakrájanú a uvarenú brokolicu, ovsené vločky, vajíčko, soľ a čierne korenie.
- Všetko premiešame a dáme vychladiť do chladničky. Keď je cesto studené, vytvarujte placky. A opečte z oboch strán na grile alebo panvici.
- Vyskladajte si burger podľa vašich predstáv. Žemľu môžete potrieť kečupom, majonézou alebo inou obľúbenou omáčkou. Pridajte placku, paradajku, šalát. Podávajte so sladkými zemiakmi.