Hore

Tuniakové rizoto s hráškovým pestom

Ingrediencie:

  • 1 hrnček arborio ryže (250 ml)
  • 1 L vývaru
  • 1 dcl bieleho vína
  • 1 banánová šalotka
  • 3 hrste hrášku
  • 50 g parmezánu
  • 1 plnú hrsť čerstvej bazalky
  • Olivový olej
  • Oriešok masla
  • Soľ, mleté biele korenie
  • 2 konzervy Calvo tuniaka v olivovom oleji
Počet osôb4NáročnosťsnadnéČas prípravy35 minút
varíNaty

PostupPostup

Tuniakové rizoto s hráškovým pestom
 

Tento recept pre vás pripravila Naty, @chutodnaty.

Do hrnca dáme zohrievať vývar tak, aby pomaly vrel. Šalotku nakrájame najemno a v druhom hrnci s hrubým dnom osmahneme na olivovom oleji dosklovita. Pridáme ryžu, chvíľu orestujeme a za stáleho miešania zalejeme vínom. Keď vidíme, že je víno takmer odparené, pritom stále miešame, pridáme naberačku vývaru. Po jednej naberačke vždy pridávame vývar v momente, keď sa tekutina takmer odparila.

Pravé rizoto je o stálom miešaní. Tak dosiahneme správnu štruktúru a hustotu.

Hrášok rozmixujeme s parmezánom a bazalkou úplne dohladka. Zmes zriedime vývarom, ak nám nejaký ostal z varenia rizota, alebo vodou. Zmes vmiešame do ryže.

Podávame ozdobené s tuniakom a hráškom.

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo