Tuniakové rizoto s hráškovým pestom
Ingrediencie:
- 1 hrnček arborio ryže (250 ml)
- 1 L vývaru
- 1 dcl bieleho vína
- 1 banánová šalotka
- 3 hrste hrášku
- 50 g parmezánu
- 1 plnú hrsť čerstvej bazalky
- Olivový olej
- Oriešok masla
- Soľ, mleté biele korenie
- 2 konzervy Calvo tuniaka v olivovom oleji
4snadné35 minútvaríNaty
Postup
Tento recept pre vás pripravila Naty, @chutodnaty.
Do hrnca dáme zohrievať vývar tak, aby pomaly vrel. Šalotku nakrájame najemno a v druhom hrnci s hrubým dnom osmahneme na olivovom oleji dosklovita. Pridáme ryžu, chvíľu orestujeme a za stáleho miešania zalejeme vínom. Keď vidíme, že je víno takmer odparené, pritom stále miešame, pridáme naberačku vývaru. Po jednej naberačke vždy pridávame vývar v momente, keď sa tekutina takmer odparila.
Pravé rizoto je o stálom miešaní. Tak dosiahneme správnu štruktúru a hustotu.
Hrášok rozmixujeme s parmezánom a bazalkou úplne dohladka. Zmes zriedime vývarom, ak nám nejaký ostal z varenia rizota, alebo vodou. Zmes vmiešame do ryže.
Podávame ozdobené s tuniakom a hráškom.