Tuniakové guľôčky
Ingrediencie:
- 4 konzervy Calvo tuniaka vo vlastnej šťave
- 2 nasekané klinčeky
- 1 hrsť nasekanej petržlenovej vňate
- 200 g strúhanky
- 2 vajcia
- Soľ
- Paprika
- Extra panenský olivový olej
- Domáca paradajková omáčka s cibuľou
- Dlhozrnná ryža
4jednoduché30 minút
Postup
Dajte do misky niekoľko strúčikov cesnaku, petržlen, strúhanku a vajcia.
Dochuťte soľou a korením a dobre premiešajte. Vznikne vám homogénna pasta, z ktorej rukami vytvarujete fašírky.
Tvarujte ich tak, aby neboli primalé, ani priveľké. Opražíme ich na panvici s troškou oleja.
Nakoniec pridáme paradajkovú omáčku s cibuľou a chvíľku varíme, aby nasiakli chuť.