Tuniaková torta
Ingrediencie:
- Calvo tuniak v slnečnicovom oleji
- 4 okrúhle bochníky chleba alebo 4 bagle
- 400 g krémového syra
- 2 lyžice majonézy
- 1 uvarené vajíčko
- nakladané uhorky
- 1 paradajka nakrájaná na tenké kolieska
- 1 uhorka nakrájaná na tenké kolieska
- Na dekoráciu:
- čerstvá pažítka
- cherry paradajky rôznych farieb
- lístky bazalky



Postup

Krémový syr izbovej teploty vymiešajte s troškou soli. Polovicu odložte na vonkajšiu dekoráciu. Do druhej polovice primiešajte majonézu. Scedeného tuniaka zmiešajte s troškou syrovej náplne a natrite krajce 2 chlebov alebo 2 bagle. V druhej miske zmiešajte uvarené vajíčko, nakladané uhorky a syrovú náplň a natrite zvyšné chleby alebo bagle. Na servírovací tanier uložte jednotlivé vrstvy natretých krajcov, medzi jednotlivé vrstvy pridajte nakrájané paradajky a uhorky. Vrchnú časť a okraje potrite krémovým syrom, ktorý ste odložili. Okraje ozdobte pažítkou a vrchnú časť cherry paradajkami a lístkami bazalky.



