Stredomorský cestovinový šalát s tuniakom
Ingrediencie:
- 200 g cestovín Farfalle
- 250 cherry paradajok
- 200 g mini guľôčok mozzarrely
- 200 g Calvo tuniaka v olivovom oleji
- 40 g čiernych olív bez kôstky
- 20 lístkov čerstvej bazalky
- extra panenský olivový olej
- čierne korenie a soľ



Postup

Cestoviny uvarte v dostatočnom množstve osolenej vody podľa návodu na obale. Cestoviny uvarte „al dente“. Sceďte, prepláchnite studenou vodou a nechajte odkvapkať. Polejte extra panenským olivovým olejom, aby sa cestoviny nezlepili.
Do misky pridajte olivový olej z tuniaka a premiešajte s nakrájanými cherry paradajkami.
Ochuťte a pridajte čerstvú bazalku. Dobre premiešajte. Nakoniec pridajte cestoviny, nakrájané olivy, tuniaka a mozzarrelu. Všetko dobre premiešajte a odložte do chladničky na 30 minút. Pred servírovaním ozdobte lístkami čerstvej bazalky a podávajte.



