Hore

Stredomorský cestovinový šalát s tuniakom

Ingrediencie:

  • 200 g cestovín Farfalle
  • 250 cherry paradajok
  • 200 g mini guľôčok mozzarrely
  • 200 g Calvo tuniaka v olivovom oleji
  • 40 g čiernych olív bez kôstky
  • 20 lístkov čerstvej bazalky
  • extra panenský olivový olej
  • čierne korenie a soľ
Počet osôb4 osobyNáročnosťľahkéČas prípravy20 min

PostupPostup

Stredomorský cestovinový šalát s tuniakom
 

Cestoviny uvarte v dostatočnom množstve osolenej vody podľa návodu na obale. Cestoviny uvarte „al dente“. Sceďte, prepláchnite studenou vodou a nechajte odkvapkať. Polejte extra panenským olivovým olejom, aby sa cestoviny nezlepili.

Do misky pridajte olivový olej z tuniaka a premiešajte s nakrájanými cherry paradajkami.

Ochuťte a pridajte čerstvú bazalku. Dobre premiešajte. Nakoniec pridajte cestoviny, nakrájané olivy, tuniaka a mozzarrelu. Všetko dobre premiešajte a odložte do chladničky na 30 minút. Pred servírovaním ozdobte lístkami čerstvej bazalky a podávajte.

 

Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo
Pozadie receptu Calvo Pozadie receptu Calvo