Pomarančový šalát s tuniakom a feniklom
Ingrediencie:
- 1 sklo Calvo filé z tuniaka v olivovom oleji
- 2 pomaranče
- Fenikel
- ½ červenej cibule
- DRESSING:
- 3 lyžice extra panenského olivového oleja
- 2 lyžice pomarančovej šťavy
- 1 lyžica jablčného octu
- čierne korenie a soľ
4 Osobyľahké15 min
Postup
Cibuľu nakrájajte na plátky a dajte do studenej vody. Pomaranče olúpte a odstráňte všetky šupky a kôstky. Nakrájajte a šťavu odložte bokom.
Z fenikla odstráňte zelené stopky a vonkajšie vrstvy. Fenikel nakrájajte na plátky a jemné lístky odložte na dekoráciu.
Dressing pripravte z hore spomínaných ingrediencií a dobre premiešajte.
Na tanier uložte pomaranče, fenikel a cibuľu. Pridajte tuniakové filé a dochuťte dressingom. Pred podávaním ozdobte lístkami fenikla.