Recepty
Zemiakové guľôčky plnené tuniakom
Zemiaky so šupkou varte 25 minút. Uvarené zemiaky olúpte, rozmliažďte, pridajte múku, soľ a čierne korenie a dobre zamiešajte. Nechajte odpočinúť. Na troške olivového oleja osmažte nakrájaný strúčik cesnaku...
Tuniakové placky
V miske premiešajte ryžu, nakrájaný petržlen a vyšľahané vajíčka. Okoreňte, pridajte Calvo tuniaka v olivovom oleji a múku. Tuniaka sceďte len trošku. Všetko dobre premiešajte. Do rozohriateho oleja pomocou lyžice...
Pečené tekvicové toasty s tuniakom
Rúru zohrejte na 200 °C. Uložte kolieska tekvice na papier na pečenie, potrite troškou extra panenského olivového oleja a okoreňte. Pečte 30 minút pri teplote na 200 °C. Na upečenú tekvicu uložte plátok...
Tuniakové taštičky so syrom a pórom
Sceďte tuniaka, olej z tuniaka odložte bokom. Pór nakrájajte na malé kocky a osmažte na oleji z tuniaka. Hotový pór sceďte a nechajte odkvapkať. V miske premiešajte syr, pór a Calvo tuniaka, okoreňte....
Jablková pochúťka s tuniakovým šalátom, avokádom a rukolou
Jablká umyte a nakrájajte na tenké plátky. Plátky pokvapkajte citrónom, aby jablko nezoxidovalo. Avokádo očisťte a nakrájajte na malé kocky. Pokvapkajte citrónom. Broskyne nakrájajte na rovnakú veľkosť ako avokádo. V miske premiešajte tuniaka,...
Gourmet tuniakové kornútiky
Premiešajte šľahačku s troškou soli. Pridajte grécky jogurt, vodku, citrónovú šťavu a dobre vyšľahajte. Keď bude šľahačka skoro vyšľahaná, pridajte citrónovú kôru, nakrájanú cibuľku a kôpor. Dobre premiešajte, naplňte...
Tuniakové rolky s rukolou a syrom
Hrozienka namočte do portského vína. Orechy s polovicou rukoly nakrájajte na väčšie kusy. V miske premiešajte obidva druhy syra pomocou vidličky. Pridajte rukolu, orechy, hrozienka s portským vínom. Ingrediencie dobre...
Závitky so špargľou a tuniakom
Vo vysokej a úzkej nádobe s ponorným mixérom zmiešajte mlieko, olivový olej, horčicu a soľ. Laktonéza začne postupne emulgovať, vyberte ponorný mixér a pridajte citrónovú šťavu. Ak je potrebné...
Sardinkové paté na portugalský štýl
Sardinkové paté sa zvykne podávať v Portugalsku ako predjedlo.
Paprikové paté s tuniakom
Papriky a tuniaka sceďte. V mixéri zmixujte červené papriky, tuniaka a syr do krémovej textúry. Odložte do chladničky na 2 hodiny. Podávajte s crudités a čerstvou zeleninou.